dissabte, 15 de maig del 2010

Seqüència lògica per fer un programa

Imatge desarrolloweb.com
De manera molt abreujada podem dir que fer un programa, al nostre nivell d'alumnes novells, té dues parts:

a.) resolució mental o sobre paper
b.) traducció a un llenguatge de programació

Per la primera part l'IOC proposa utilitzar el pseudocodi. El pseudocodi és una manera estandaritzada d'escriure la resolució d'un problema sense utilitzar cap llenguatge de programació específic, en un llenguatge que s'assembla més al llenguatge natural. La meva recomanació és IGNORAR tota la part de pseudocodi. Al cap i a la fi és un llenguatge més amb les seves pròpies regles i implica memoritzar una normativa. El que sí és molt recomanable és que abans de començar a escriure en un llenguatge determinat, en el nostre cas C++, tinguem clar com es soluciona el problema, sobre paper o al nostre cap.

La segona part, traduir aquella resolució a un llenguatge de programació determinat, és molt més fàcil del que sembla. La veritable dificultat de programar, no ho oblidem mai, és resoldre els problemes que se'ns plantejaran.

Problema exemple: El teu grup d'amics de tota la vida és de sis persones, però, de moment, només una ha tingut fills. Quin percentatge del grup encara no té fills? Si saps trobar el resultat que es demana i ets capaç d'entendre la seqüència d'operacions que estàs seguint et resultarà senzill fer un programa en C++ que calculi això.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada